Al IV-lea Curs International de Patologie a Sistemului Digestiv

Aflat la a IV-a editie, Cursul International de Patologie Digestiva organizat de Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie “Nicolae Testemitanu” in parteneriat cu Societatea Nationala de Patologie din Republica Moldova, a devenit deja o traditie.

Anul acesta, Cursul initiat si coordonat de Conf. Dr. Gabriel Becheanu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, s-a tinut pe data de 30 martie, la Chisinau.

Speakeri invitati au fost Prof. Dr. Bernhard Stamm, Kantonsspital Aarau, Zurich, Elvetia, Conf. Dr. Gabriel Becheanu, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, Dr. Corina Mehotin, medic specialist anatomopatolog Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Dr. Luminita Micu, medic primar anatomopatolog Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta si CITOSAN PLUS si Dr. Valentin Enache, medic primar anatomopatolog Institutul National de Patologie “Victor Babes”.

Interesul deosebit manifestat de colegii anatomopatologi de peste Prut pentru editiile anterioare ale Cursului a stat la baza deciziei de diversificare a tematicii abordate incepand din acest an – patologie de glanda mamara, pulmonara si de glanda suprarenala.

Dr. Luminita Micu s-a referit la dificultatile de diagnostic pe punctia biopsie mamara.

Au fost prezentari de cazuri ale speakerilor, iar cu o zi inainte, la sediul Departamentului de Anatomie Patologica din cadrul Spitalului Republican, s-au dezbatut cazuri problema propuse de colegii moldoveni pentru aceasta intalnire.

Galerie foto